LIVE fra Det Kgl. Bibliotek

Kunstens verdensmål - Pernille Rosendahl, Michael Thouber m.fl.

May 4, 2022

Da FN’s Generalforsamling i 2015 udviklede og vedtog de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, som skal indfris inden 2030, var der på ambitiøs vis sat mål for stort set alt – lige fra ligestilling og kvalitetsuddannelse til adgang til rent vand – men ikke for kunsten! Mangler der ikke et 18. verdensmål?

Hør direktør for Kunsthal Charlottenborg Michael Thouber, sanger Pernille Rosendahl og forperson for DM Camilla Gregersen reflektere over kunstens rolle i en diskussion ført an af verdensmålsekspert Lotte Hansen. Hvad gør kunsten ved mennesker? Hvilken valuta udgør den for os? Og hvorfor mangler den sit eget verdensmål?

Hør bl.a. Michael Thouber argumentere for, hvorfor kunsten – og ikke bare håndbold og fodbold – faktisk er folkelig. De medvirkende diskuterer, hvorfor kunsten i virkeligheden er konkret fordelingspolitik og absolut afgørende for udviklingen af vores forestillingsevne. Og så sætter de ord på, hvordan skaber kunsten kapital og fordrer kreativitet, der er nødvendig for at løse de komplekse konflikter, vi står over for.

Podcasten er optaget til arrangementet 'Kunstens Verdensmål' den 25. maj i Den Sorte Diamant. Arrangementet er en del af Det Kgl. Biblioteks publikumsnetværk Students Only!

Arrangementet blev til i samarbejde med Hansen & Ersbøll Agenda.

DM & MA er samarbejdspartner og sponsor for Students Only!

Podbean App

Play this podcast on Podbean App