LIVE fra Det Kgl. Bibliotek

Del 1: Caitlin Moran i samtale med Johanne Mygind

May 12, 2021

Denne podcast er første del af samtalen med Caitlin Moran.
Anden del af samtalen udgives den 23. maj.

Hør den engelske journalist og forfatter Caitlin Moran med vid og højt humør i salen fortælle om kvindefrigørelse og om, hvorfor feminismens kamp er vigtigere end nogensinde. Moran taler med journalist Johanne Mygind til International Forfatterscene. Podcasten blev optaget i en fyldt Dronningesal i Den Sorte Diamant i 2013. 

“Feminism is not a set of rules; it’s a set of tools.” Sådan lød det på scenen i  2013, da den prisvindende britiske journalist, Caitlin Moran, gæstede Det Kgl. Bibliotek. 

Caitlin Morans bog, Kunsten at være kvinde (2011), som er solgt i over 500.000 eksemplarer i England, er omdrejningspunktet for samtalen med Mygind. Værket er lige dele erindrings- og debatbog, hvori vi følger den kvikke Caitlin, fra hun er 13 år og gennem de næste godt 20 år. Hun citerer både sine dagbøger, sine søskende, Germaine Greer og sladderbladene, men først og fremmest siger hun, hvad hun selv mener om sagerne. 

Moran skriver – og fortæller på scenen – åbent, ærligt og sjovt om både det private og det politiske og om alle de emner, der har relevans for kvinder – og ikke kun de pæne eller gængse. Hør blot: god og dårlig porno, sexisme, ulidelige kærester, feminismens fremtid, karriere-flirt, nødvendigheden af at få børn, nødvendigheden af ikke at få børn, menstruation, kropsbehåring, og hvorfor Lady Gaga faktisk er et frigørende og sundt idol for både kvinder og mænd. 

Om Caitlin Moran 

Caitlin Moran, britisk journalist og tv-vært. Foruden sit aktive forfatterskab, der tæller en række bøger om feminismen i det 21. århundrede, er Moran især kendt som kulturkommentator og fast klummeskribent ved den britiske avis The Times, hvor hun har arbejdet gennem mange år. Tidligere har hun været skribent ved musikmagasinet The Melody Maker. Moran er vokset op i provinsen med syv søskende. I dag er hun gift og har to børn. 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App